Nyheter

Vinterunderhåll

När vi nu går mot varmare tider är de flesta vinterservisar avklarade. Nu återstår endast några veckors jobb innan hela fordonsflottan står redo inför högsäsongen 2018. Vi passar på att tacka vår personal som har kämpat hårt för att se till att bilarna nu står redo.

Se fler bilder på Facebook

Braås Åkeri firade 90 år

Lördagen den 2/9 firade Braås Åkeri AB 90 år med öppet hus under dagen i Braås. På kvällen hölls jubileumsfesten för anställda, kunder och leverantörer på Växjö konserthus.

Under öppet hus dagen visades Åkeriets nyrenoverade lastbil från 1927 och specialfordon.

På plats i Strängnäs

I oktober 2016 var det dags för de första lassen från Benders Byggsystems fabrik i Strängnäs.

Den 1/1 2017 tar Braås Åkeri hand om alla transporter från Strängnäs till ca 8-10 pågående byggprojekt i Stockholm med omnejd.

Omfattande investeringar i nya dragbilar och trailers har gjorts för dessa transporter av prefab elemet. 5 chaufförer och en transportledare har anställts.

Transportvolymen uppgår till ca 5 000 lass/år

De 2 första dragbilarna av 5 innan avfärd mot Strängnäs

Mer grustransporter

Den 3 oktober 2016 har Braås Åkeri utökat sina grustransporter för Benders. Sedan tidigare transporteras ca 80 000 årston grus från Hjo till fabriken i Edsvära med en 80-tons HCT bil. De nya transporterna omfattar nu även transporter av grus till Götene och Hjo.

En ny grusbil med släp har köpts in för dessa transporter. Det nya ekipaget skall även transportera färdiga produkter och har därför byggts med en öppningsbar sida och kapelltäckning.

Ett år med 80-tonnaren

2015-11-01


Vi har nu kört 1 år med grusbilen som lastar 55,5 ton sand. Transporterna har gått i 2 skift med en kapacitet på ca 330 ton/dygn. Under 1 år har vi transporterat närmare 80 kton med denna projektbil. Genom högre lastkapacitet och mijövänlig EURO 6 motor från Volvo, har vi minskat utsläppen av NoX med ca 3 ton/år.